Hát ez állati! Dehogy nyúlt bele a közösbe a polgármester, csak gyakran nyer a lottón – újabb magyar valóság

Megosztás

Évről évre meg tudnak lepni újabb és újabb magyarázatokkal a hirtelen gazdagodást felmutató politikusok. Ugye emlékszünk még például Szijjártó Péter családi kölcsöneire?

A matek sehogy sem jön ki, de a magyarázatok minden évben megmosolyogtatóak. Kár, hogy mindezt a mi pénzünkből teszik, különben talán még nevetni is tudnánk a magyarázkodásokon.

A Heves megyei Kompolton sokan gyanakodva nézik a Balázs Zoltán polgármester gazdagodását. A helyiek a Blikknek arról beszéltek, nem értik, miért került 38 millióba a helyi focicsapat öltözőfelújítása, de van, aki nem kapta vissza a csatornaberuházásokba fizetett önrészét, pedig azt végül nem kellett felhasználni.

Balázs Zoltán arra a kérdésre, hogy a 400 ezer forintos fizetéséből hogyan tudta BMW-re cserélni a régi Volkswagen-jét, a lapnak azt mondta:

„A skandináv lottón háromszor volt hatosom, az ötös lottón kétszer négyesem, és sikerült már a Joker-telitalálat is. Tavaly több tízmillió forintot nyertem.”
Hozzátette, hogy megérzés alapján játszik, és korábban eladott egy családi házat is. Korábban a Hírtv-nek azt mondta, hogy a BMW-t csak bérli.

Balázs Zoltánt 1998 óta mindig újraválasztják, de 2014-ben csak egy szavazattal tudott nyerni, és akkor vádat emeltek ellene szavazatvásárlás miatt. A vádirat szerint több kompoltinak fejenként két-három-, illetve tízezer forintot adott azzal, hogy számít a választáson való megjelenésükre, és „jó helyre tegyék az X-et”. Majd 2014. szeptember  30-án rendkívüli segélyt adott valakinek, akit a pénz átadását követően arra szólított fel, hogy szavazzon rá. Végül Balázst a hét vádpontból háromban találták bűnösnek, amiért megrovást kapott. Egyébként a per ideje alatt több tanú is visszalépett, váratlanul visszavonva a terhelő vallomását.

444.hu

Kapcsolódó cikkek